Wat hebben we gedaan?

Onze producties hebben altijd een maatschappelijk thema met een lichte toets. 

 

"Herkenbaar"

"Humor"

"Verrassend"

"Origineel"

 

We hebben veel positieve reacties mogen ontvangen over de kwaliteit van onze voorstellingen. 

Val en revival der saamhorigheid

 

Schrijver: Tom Lanoye

 

“Nee, hè! Straks ben ik hier de enige die is zoals iedereen!”

De Jossen zijn een groep aandoenlijke vrienden. Hun gedrag is vanzelfsprekend en veilig. Ze hebben hun eigen Josdom gecreëerd; een overzichtelijke wereld met eigen regels en gebruiken. Zo proberen zij een plaats in te nemen in de complexe en chaotische buitenwereld. Ze hebben elkaar en dat heeft ze groot gemaakt.

Als er verzet komt van één Jos, die vol schroom bekent dat ze zich zo anders voelt, veroorzaakt dit bij de anderen onzekerheid en verdeeldheid. De groep davert op zijn grondvesten maar de Jossen geven zich niet zo maar gewonnen. Valt het Josdom of overwint  de saamhorigheid?

De Jossen is een theatervoorstelling over groepsgedrag versus individu. Absurdistisch maar geloofwaardig en actueel. Overschrijd je je eigen normen en waarden uit angst er niet bij te horen? Of heb je de moed de ongeschreven codes te doorbreken om je eigen identiteit niet te verloochenen.

De Belgische schrijver Tom Lanoye staat bekend om de levendige en theatrale manier van schrijven; komisch, anderzijds niet verstoken van grofheid en cynisme.

Wil je op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

 


2020 Sequoia & Corona

Sequoia & Corona gaat over het wachten op betere tijden, de moed niet  in de schoenen laten zinken en ondertussen op de achtergrond gewoon doorwerken.


2019 Alle Tijd

Alle Tijd gaat over ouder worden en ouder zijn. Maar niet over hoe zwaar en moeilijk dat is. Het gaat juist over de voordelen, de lichtheid én de humor van het ouder zijn.
Een tragikomedie over herinneringen en de naderende dood. Over familie en vriendschap. Over vasthouden en loslaten. Direct, poëtisch en hilarisch.  


2018 Nu even wel

Onze eerste productie was Nu even wel. Een inmiddels klassiek werk van de bekende toneelschrijfster Maria Goos.

Over vriendschap, sociale druk, toekomstdromen en de verwerking van verlies.

Twee zussen, een vriendin, een overleden echtgenoot en een minnares. Dat kan natuurlijk niet goed gaan, zodra ze de confrontatie aangaan. Of toch wel?